Ce sa vizitezi in statiunea balneara Baile Tusnad si in imprejurimi?

Baile Tusnad, statiunea balneara pozitionata in judetul Harghita, este cunoscuta si apreciata gratie apelor sale miraculoase si aerului curat. Cunoscuta si sub numele de “Mica Elvetie”, localitatea atrage un numar din ce in ce mai mare de turisti.

Puterea miraculoasa a apelor sale minerale este descoperita inca din anul 1842, data primei atestari documentare a localitatii. Face parte din Tinutul Vulcanilor si este una dintre cele mai cunoscute statiuni balneo-climaterice din Romania si totodata cel mai mic oras din tara.

Multi turisti opteaza pentru un sejur aici gratie izvoarelor curative ce pot trata o serie de afectiuni digestive, cardiovasulare, endocrine sau altele specifice sistemului nervos, urinar. In centrul statiunii este amenajata si o baza de tratament unde se aplica impachetari cu parafina, masaj, bai calde cu ape minerale, magnetoterapie.

O oportunitate cu ajutorul careia vei afla istoria apelor minerale din statiune este o vizita la Muzeul Apei Minerale, pozitionat in centrul localitatii Tusnad. Vei putea descoperi astfel care este istoria exploatarii apelor minerale, dezvoltarea terapiei cu apa minerala, instalatii vechi de imbuteliere si care a fost impactul pe care exploatarea apei minerale l-a avut asupra zonei.

Sursa: Muzeul de apa minerala - Tusnad Sat

De departe cel mai important obiectiv turistic din zona este Lacul Sfanta Ana, singurul lac vulcanic din sud-estul Europei. Ce este atat de special la acesta? Neavand izvoare, lacul isi completeaza debitul doar cu ajutorul precipitatiilor, insa nivelul acestuia nu scade niciodata. Nu exista oxigen in apa lacului, de aceea in acesta nu traieste nicio vietate. Distanta pana la lacul Sfanta Ana din Baile Tusnad este de 24 km, pe care o poti parcurge cam in 30 de minute.

Descopera si : Despre Lacul Sfanta Ana


In cautarea adrenalinei? Ce parere ai de rafting pe raul Olt? Alaturi de un ghid te poti bucura de o astfel de aventura, din Tusnad Sat pana la barajul de acumulare de la Bixad.

In Parcul Club Aventura pozitionat pe marginea lacului Ciucas din Baile Tusnad, sunt amenajate 6 trasee de dificultate diferita si traseu de tiroliana de 440 metri construit peste lac. Parcul de aventura se adreseaza si familiilor cu copii, fiind amenajate trasee printre copaci ce se adreseaza si celor mici.

Lacul Ciucas este unul dintre cele mai mari rauri de pe teritoriul tarii noastre, formandu-se in urma cu peste 130 de ani. Se afla la baza statiunii si este inconjurat de multa vegetatie, oferind un peisaj foarte frumos. Langa lac este amenjat si un strand, oferindu-ti un prilej perfect sa te distrezi si sa te bucuri de privelisti incantatoare.

Aflata la poalele muntilor Harghita si Bodoc, inconjurata de masive muntoase, paduri si brazi inalti, statiunea balneara Baile Tusnad iti ofera sansa sa te bucuri de peisaje si sa o descoperi indeaproape prin drumetii. Cel mai usor traseu este cel care conduce catre Turnul Apor, punctul de pornire fiind din centrul statiunii. Un alt traseu cu dificultate medie de aceasta data este : Baile Tusnad – Lacul Ciucas – Piatra Soimilor, durata acestuia ajungand la aproximativ 2 ore.

Te incurajam sa incerci si specialitatile culinare specifice zonei : gulasul, supa de varza alba cu smantana, supa de chimen, papricasul, ciupercile umplute, cozonacii cunoscuti sub numele de kurtocscolacs etc.